Fotovoltaïsche zonnepanelen

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Vincent Logistics beschikt al jaren over een eigen fotovoltaïsche installatie.
 
Deze installatie, die in 2011 in gebruik werd genomen, past perfect in de strategie van onze onderneming op het vlak van duurzame ontwikkeling en de strijd tegen de opwarming van de aarde.
Fotovoltaïsche zonnepanelen
Vincent Logistics heeft in totaal 1086 fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd op de daken van zijn magazijnen in Herstal, goed voor een totale capaciteit van 250 kWp. De productie van deze panelen is volledig bestemd voor eigen gebruik.
 
Milieubescherming en ecologisch beheer.
 
De jaarlijkse productie van deze installatie bedraagt ongeveer 225.000 Kwh, wat overeenkomt met het verbruik van 55 huishoudens. Deze fotovoltaïsche installatie zal de jaarlijkse CO2-uitstoot met bijna 65 ton CO2 verminderen.
 
Het efficiënte gebruik van hulpbronnen zoals water en elektriciteit is voor Vincent Logistics net zo belangrijk als zijn voortdurende bijdrage aan milieubescherming, door strikte afvalvermindering, nagenoeg volledige recycling van verpakkingen, luchtzuivering en effectieve afvalwaterbehandeling.
Vincent Logistics is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en besteedt aandacht aan zowel milieubescherming als ecologisch beheer. Het gebruik van hernieuwbare energie is perfect in lijn met dit streven…
 
De strijd tegen de opwarming van de aarde is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid!