LNG-Voertuigen

LNG-Voertuigen

Beter voor het klimaat, het milieu en de gezondheid!
 
Vincent Logistics is zich al jaren bewust van de klimaatproblematiek en onderneemt dagelijks actie om de ecologische voetafdruk van zijn activiteiten te verkleinen.

Daarom heeft Vincent Logistics geïnvesteerd in de aanschaf van trucks op aardgas ofwel LNG (Liquid Natural Gas) voor zijn langeafstandsactiviteiten.

Met de technologische vooruitgang is het geen twijfel dat LNG aan belang zal winnen in de toekomst. LNG biedt immers een schoner en economisch haalbaar alternatief voor het gebruik van dieselbrandstof over lange afstanden. Het gebruik van LNG vermindert ook de uitstoot van gassen en fijnstof aanzienlijk. Vervoer op LNG voldoet al aan de emissienormen die tegen 2025 moeten worden bereikt. Door gebruik van LNG-voertuigen neemt het bedrijf dus een zeer belangrijke voorsprong  (- 20% co²).

De keuze voor LNG heeft een onmiddellijke positieve impact op het klimaat, het milieu en de gezondheid.

Na verschillende analyses en evaluaties koos Vincent Logistics voor voertuigen met een actieradius van ongeveer 1600 km. Bovendien daalt het brandstofverbruik met 15% wanneer aardgas in plaats van diesel wordt gebruikt. Als minpunt is er de dure aankoopprijs van LNG-voertuigen, die maar liefst 45% hoger ligt dan die van dieselvoertuigen.

Bovenop al deze voordelen zijn vrachtwagens op LNG ook nog eens stiller dan hun dieselequivalent. Met ongeveer 70 decibel op de PQTTT (Piek Quiet Truck Test) schaal, is dit type voertuig daarom zeer geschikt voor nachtelijke leveringen, vooral in stedelijke gebieden…