Geschiedenis

Vincent Logistics, een succesvol bedrijf dat voortbouwt op de ervaring van zijn oprichter.
 
In 1999 besloot Jean Vincent, na bijna 30 jaar ervaring in de transportsector, 12 hectare grond te kopen in de industriezone Hauts-Sarts van Herstal. Een jaar later richtte hij Transport Logistique Service S.A. op met, zoals de naam al aangeeft, de bedoeling om een efficiënt dienstenaanbod te ontwikkelen dat de logistieke en transportbehoeften van klanten combineert.
 
Vanaf het prille begin waren Jean Vincent en zijn vrouw zich bewust van hun verantwoordelijkheden als ondernemers ten opzichte van de maatschappij en het milieu.
Zij hebben hun bedrijf opgebouwd door al hun medewerkers waarden als nauwkeurigheid, precisie in het werk en respect voor de klant bij te brengen!
 

Volgens Jean Vincent is het succes van zijn bedrijf te danken aan de volgende fundamenten:

  • kunnen luisteren naar zijn klanten en hun behoeften
  • zorgvuldig teams van medewerkers selecteren en proberen maximale prioriteit te geven aan lokale werknemers
  • regelmatig investeren in de modernisering van het voertuigpark en de infrastructuur
  • gebruik maken van technologie om de efficiëntie en prestaties van de aangeboden diensten te verhogen en tegelijkertijd de milieu-impact van de activiteiten te minimaliseren.

2007 is een belangrijke mijlpaal in het leven van het bedrijf! Het verandert zijn naam in "Vincent Logistics S.A.".

Om zijn toekomst veilig te stellen en zich gunstig te positioneren voor toekomstige uitdagingen, heeft Vincent Logistics in maart 2022 besloten toe te treden tot de Berto Groep. Concreet betekent dit dat de Berto Groep, gevestigd te Avignon (Frankrijk), alle aandelen van Vincent Logistics heeft verworven, waarbij Julian en Maxim Vincent belast blijven met het operationele beheer van de onderneming; het strategische beheer zal worden gevoerd door de Franse groep.

Vandaag heeft Vincent Logistics meer dan ooit "a passion for service" met ongeveer 280+ gemotiveerde medewerkers, waaronder 185 perfect gekwalificeerde chauffeurs.
 
Naast de twee vestigingen in België vertrouwt Vincent Logistics ook op zijn filialen in Luxemburg, Nederland en Slowakije om een duurzame toekomst op te bouwen en zijn ambities waar te maken !