Fotos
Fotos
Fotos
Fotos
Logistiek

Cross Dock

Vincent Logistics beschikt sinds 2018 over een nieuwe hal van 3500 m² op de site van Herstal, die volledig is gewijd aan de overslag van goederen, ook wel "cross-docking" genoemd. De goederen worden verplaatst zonder dat ze tussendoor worden opgeslagen.  Op die manier kan het bedrijf beter inspelen op de behoeften van de markt.

Cross Dock - Logistiek

Vincent Logistics, gelegen in het hart van Europa, ontvangt, sorteert en herverdeelt goederenstromen vanuit verschillende magazijnen en naar diverse afleverpunten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Met 8 laad- en loskades werkt onze cross-docking service 24 uur per dag. Hij is optimaal afgestemd op de productieprocessen van onze klanten om de reactietijd tussen het tijdstip van het order en de levering aan de eindklant te minimaliseren.

Voor veel bedrijven is het verminderen van de opslagvolumes en daarmee de kosten essentieel geworden! Welk scenario ook, de goederen van onze klanten blijven minder dan 24 uur in de cross-docking zone. Daarom verschillen cross-dock activiteiten met traditionele opslagactiviteiten.

Bovendien kunnen we dankzij onze cross-dock de soms tegenstrijdige eisen van just-in-time productie verzoenen met de rationalisatie van de transportkosten.

Vincent Logistics combineert zijn cross-dock activiteiten met een flexibel en efficiënt transportaanbod om de wachttijden en reactietijden zoveel mogelijk te verkorten. Zo kan het bedrijf de beste service bieden tegen de beste prijs.

Dagelijks worden de goederen van onze klanten opgehaald bij een groot aantal leveranciers. Na het lossen van deze zendingen in de cross-dock zone worden de goederen gesorteerd, gegroepeerd, verpakt en opnieuw samengevoegd op afleveradres. Via een EDI-systeem ontvangen onze klanten voorafgaande meldingen over hun product en geleverde hoeveelheden.

Cross-docking is de ideale oplossing voor een hogere efficiëntie van opslag, geen kosten van beheer van goederen en sneller vervoer van de betreffende goederen!

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.